MAȘINI PELEȚI 2018-06-26T09:12:34+00:00

Chiar și cel mai rezistent gospodar nu poate face faţă uşor gerului din timpul iernii! Noi vă oferim o gama de mașini de fabricat peleți la tine acasă.

Cu ajutorul acestor soluţii ieftine, vei scăpa de grija frigului! Pe lângă casă sau apartament şi în serele de germinare dar și solarii de iarnă căldura este asigurată acum cu ajutorul sobelor pe peleţi!

Peleții sunt un combustibil cu ardere curată și sunt fabricați din rumeguș, așchii de lemn și alte resturi lemnoase. Ei reprezintă o alternativă de încălzire cu cost stabil și fără poluare. Prin ardere nu contribuie la schimbări climaterice datorate eliberării de dioxid de carbon sau alte gaze care produc efect de seră, emisiile fiind practic zero.

Tot mai mulţi agricultori aleg sobele pe peleţi în locul încălzirii cu lemne, gaz sau alte metode, tocmai pentru eficienţa si randamentul lor dar și alte avantaje cum ar fi automatizarea sistemelor de alimentare si de aprindere, autonomia care poate ajunge până la câteva săptămâni, ardere completă, fără emisii și cu cenușă foarte puțină! Sigur, recomandarea specialiștilor este mereu centrala pe gaz, însă câte sate și comune sunt racordate la rețeaua de distribuție a gazului, si care sunt costurile? Cu sobele pe peleți se obțin economii considerabile în exploatare și prețuri stabile în comparație cu alte tipuri de combustibili. Au totodată un randament ridicat, umiditate scăzută și ardere fără condens. De aceea, cea mai bună soluţie este cea pentru care deja poți asigura combustibilul din producția agricolă, care oferă comoditate în exploatare la costuri competitive și depozitare curată.

Cine trăiește la ţară sau are o fermă, sau pur și simplu dispune de deșeuri pe bază de lemn (reziduuri din tăiere, toaletarea de plante , viţă de vie, așchii de lemn, sau altele) pot opta pentru producerea de peleţi. De obicei, cei care se pregătesc pentru o astfel de activitate utilizează lemne, rumeguș, așchii de lemn, deșeuri agricole provenite din întreținerea câmpurilor și a grădinilor.

Dar cum se produc peleţii în casă? Mai întâi de toate, trebuie să vă echipați cu o mașină de făcut peleţi. Pe piață există mai multe modele mai mult sau mai puțin puternice (mașină de peletizat monofazică, peletizator pe bază de benzină, peletizator trifazic, peletizator de tractoare și altele); cu o mașină pentru peleți casnici este posibil să se producă până la 80 kg de peleţi pe oră!

Important este să selectați cu atenție materialul introdus în mașină, pentru a avea un produs finit bun, având grijă să îl curățați în prealabil de pământ și pietre care ar putea deteriora mașinile.

În plus față de mașina de peleți, idealul ar fi, de asemenea, acela de a avea un tocător pentru a tăia și uniformiza în mod adecvat materia primă pe care intenționați să o utilizați. Resturile vegetale măcinate, se introduc într-un buncăr vertical, care este acţionat de două role spre orificiile de evacuare ale matriţei şi preiau forma cilindrică clasică, cu un diametru de 6 mm.

Ca și în cazul tuturor soluțiilor „la domiciliu”, vă sfătuim să acordați atenție produsului obținut prin această procedură: în fața producției cu cost zero, puteți obține un combustibil care nu este adecvat pentru utilizarea în sistemul dumneavoastră de încălzire și există riscul să-l deterioreze.

Dacă doriți cu adevărat să vă încercați produsul obţinut vă recomandăm să testați cu o cantitate mică de peleţi și numai după această verificare alimentaţi soba la capacitate maximă.

(incarcat poze si video)